Zwanger - kraambed - postpartum

Naast mijn werk als kraamverzorgende wil ik graag een stuk begeleiding aanbieden in de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de kraamweek. 

 

Ten eerste wil ik gelijk benoemen dat ik geen Doula ben en/of geen opleiding hierin gedaan heb. Wel heb ik inmiddels al heel wat gezinnen tijdens baringen en beval plannen gezien. 

 

Daarnaast heb ik toegang tot enorme databank aan kennis en ben ik niet bang om bevriende verloskundigen en doula's om tips te vragen.

 

Alle pakketten zijn in 2025 ook los te boeken. Stuur een e-mailtje voor meer informatie (zet hierbij gelijk je aterme datum) 

 

 

Het beval pakket

 De cliënten die ik heb begeleid tijdens de baring en daarna vonden het van meerwaarde dat ik er was tijdens de baring omdat ze mij al kenden. Bij de verloskundige praktijk weet je nooit wie je krijgt bij de baring. 

Ook vonden ze het fijn dat ik er gehele baring bij was en soms ook vroeg wat ze nodig hadden maar ook compleet op mijn intuïtie vertrouwen. Fijn dat ze een massage konden krijgen of rebozo als het ze even teveel werd qua pijn. Het gehele pakket is samen gesteld door ervaring en het fijne is dat jij als zwangere niet alles los hoeft te regelen. Ik zorg dat het beval bad met 37 weken bij jou thuis komt. Ik neem de Elle tens mee en alle kennis en rust. Jullie doen het uiteindelijk samen en met elkaar. Ik zal soms overleggen met de partner om de barende zo min mogelijk uit de bubbel te halen. Ik zal tussendoor foto's en films maken zodat jullie ze later terug kunnen kijken. 

 

 


Wat bied ik

Wat krijg je in dit pakket?                                      

- Twee sessies van 1,5 uur over het voorbereiden op: het bevalplan, jullie wensen en kraamperiode en whatsapp contact indien gewenst

- Tijdens kantoor uren beschikbaar per whatsapp voor vragen

- 24/7 bereikbaar en in de buurt vanaf week 38-42 

- Jullie bepalen wanneer ik wordt ingezet als de baring begonnen is

- Uren bij een thuisbevalling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt wel de eigen bijdrage € 9,- per uur (deel kan vergoed worden vanuit verzekering) Gebaseerd bedrag op jaar 2024

- Beval je in het ziekenhuis? Geen probleem, ik ga gewoon mee. 

- Ondersteuning en begeleiding door één vast persoon ondanks de wisselingen in het ziekenhuis of bij de verloskundige

- Ik ken jou/jullie als persoon en jij/jullie mij en ik weet wat je wilt qua bevallingswensen

- We hebben van tevoren verschillende situaties door gesproken over de bevalling

-  Rebozo techniek (partner leert het in één van de sessies die we van tevoren hebben)

-  Elle tens 

-  Kam voor pijnbestrijding

-  Massage (en daarvoor de oliën neem ik mee)

-  Bevalbad 

-  Kennis van verschillende bevalhoudingen en mogelijkheden

-  Kennis van richtlijnen en protocollen

-  Oog voor de partner en zorg daarvoor

- Tot twee uur na de bevalling aanwezig

 

Eigen investering naar bevalling & babyzorg toe: € 950,-

Prijs is exclusief parkeer en reiskosten. Reiskosten zijn €0,25 per gereden kilometer. 

Het postpartum pakket

Na de kraambed is je kraamperiode nog niet voorbij. In vele verschillende culturen is het gebruikelijk om na je bevalling veertig dagen lang ontzorgt te worden. 

 

Wil jij dat er voor jou ook ontzorgt wordt en daarmee ook voor de rest van je gezin? Lees dan verder. 

 

Je bereid je voor op je zwangerschap, de bevalling maar eigenlijk zie, lees en hoor ik in de praktijk veel mensen die zich niet voorbereiden op de kraamperiode. Terwijl ook dit een zeer belangrijke periode is. Wij leven hier in Nederland behoorlijk individualistisch en dat mag wat mij betreft veranderen. Als het je eerste kindje is, heb je geen idee wat je te wachten staat. Is het je volgend kindje dan heb je wel meer een idee maar wellicht juist hulp nodig bij het helpen met de oudste terwijl je nog aan voeden bent of luisterend oor. Maar wellicht ook even bijslapen want laat je oudste nou niet het ritme hebben van de baby waardoor je dus korte nachten maakt. 

 

Bij je eerste kind heb je wellicht heel veel vragen nog na die tijd, wellicht heeft je baby te maken met darmkrampen of ander ongemak. Twijfel je over je voeding of kom je voor je gevoel nergens aan toe. 

 

Wat bied ik

Wat krijg je in dit pakket?                                        

 

- Vooraf bespreken we jullie wensen als dit al duidelijk is

- Ondersteuning bij het verzorgen van andere kinderen (indien aanwezig)

- Met de baby beneden zijn terwijl jij/ jullie slapen

- Luisterend oor

- Helpen met de baby in bad doen, verschonen of flesje geven

- Ondersteuning bij borstvoeding indien gewenst

- Indien gewenst: meedenken naar een oplossing in het geval van baby ongemak of ouder kind wat bepaald gedrag laat zien

- Stuk ondersteuning bij het huishouden

- Maaltijden maken 

- Zorgen dat je voldoende blijft eten en drinken 

- Twee keer een massage en ik laat de magnesium zout met roos achter zodat je zelf een voetenbadje kan maken 

- De kraamgezinnen hebben altijd voorrang omdat zij het jongste kind hebben 

- Ik ben er niet alleen maar voor het huishouden :) 

- Ik ben er minimaal vier uur per keer

 

 

Eigen investering naar bevalling & babyzorg toe minimaal: € 400,-

Je kan zelf bepalen hoeveel uur je afneemt per week, de boodschappen betaal jezelf van de maaltijden die ik maak en ik kom maximaal zes weken postpartum. Prijs is exclusief parkeer en reiskosten. Reiskosten zijn €0,25 per gereden kilometer. 

Het kraamzorg pakket

In 2024 mee gestart en bijna alle cliënten hebben dit pakket afgenomen want die vonden het heerlijk! Net wat extra's in de kraamweek. 

Wat bied ik?

 In je eerste week meer dan basiskraamzorg ontvangen? Dat kan met dit pakket! Wat krijg je in dit pakket?

-  (Dagelijkse) voetenmassage

-  Voetenbad met magnesium en andere heerlijke kruiden

-  (Dagelijks) wikkel met rozen bijenwasplaat

-  Kleine rug/been massage

-  Onbeperkt heerlijke biologische ontspannende thee de gehele week

-  Onbeperkt dadels en andere versnaperingen die je in een snackbox krijgt

-  Cranberry en bietensap (cranberry sap om eventuele blaasontsteking tegen te

gaan en bietensap voor het ijzer)

-  Vanaf dag 5 mogelijkheid tot belly binding en het zelf leren doen

-  8 dagen lang warme maaltijden (indien gewenst gehele dag door) zelf voor de

ingrediënten zorgen, ik kook voor jouw en je gezin

 

Eigen investering naar bevalling & babyzorg toe: € 250,-

De kleine letters:

Het gezin wat bevalt heeft voorrang op alles. 

Het gezin wat jongste baby heeft, krijgt als eerste zorg indien gewenst vanuit gezin. 

Het is voor mij als ondernemer ook zoeken hoe ik dit ga combineren.