Maaltijdpakket

Mijn kraamgezinnen genieten altijd van de maaltijden die ik kook, bijna allemaal recepten uit het eerste veertig dagen boek van Heng Ou. 

Vanuit de westerse cultuur zijn we het een beetje verleerd elkaar te helpen in de kraamtijd. Sterker nog, hulp vragen en ontvangen vinden de meeste mensen lastig merk ik in mijn werk als kraamverzorgende.

 

Waarom een maaltijdenservice?

In de Chinese en vele andere culturen is het normaal dat er veertig dagen voor de vrouw wordt verzorgd zodat zij kan bijkomen van de zwangerschap en bevalling. Naast het bijkomen kan er ook geheeld worden en kan jij je baby leren kennen. 

We gaan al goed vooruit met het partnerverlof; toen ik begon in 2017 als kraamverzorgende hadden partners nog maar twee dagen verlof. Inmiddels kan dat zes weken zijn.

Helaas is er in de kraamzorg weinig tot geen tijd meer om te koken. We kampen met enorm personeelstekort in Nederland in de kraamzorg en dat vinden vele ouders die ik spreek, erg jammer. 

 

Wat krijg je?

Daarom heb ik een maaltijdenservice. Het bestaat nog niet zoveel in Nederland.

De maaltijden zijn acht heerlijke voedende maaltijden voor jou en je eventuele partner. In de Chinese en vele andere culturen geloven ze in dat warmte je herstel zal bevorderen daarom kies ik er ook voor om alleen warme maaltijden te maken. Daarnaast krijg je nog twee heerlijke snacks erbij om je herstel te bevorderen. 

Mijn partner zal voor jullie koken; hij heeft zestien jaar als (chef)kok gewerkt en ziet wat het andere mensen brengt om maaltijden te ontvangen. 

 

We hebben twee keuzes:

één menu met vlees gerechten

één menu met vegetarische gerechten

Ben je flexitarier? We kunnen het ook mixen!

Klik hier voor de menu's

 

Hoe gaat het te werk?

Je stuurt via dit contactformulier een bericht dat je interesse hebt in de maaltijdenservice en met daarin je vermoedelijke bevaldatum. Ook moeten we weten of jij en je eventuele partner allergieën of intoleranties hebben. En als er kinderen zijn die mee willen eten kan dit maar geef het even aan, dan houden we er rekening mee. 

 

Wij beantwoorden binnen 24 uur jouw email. Zodra de bevalling is gestart laat je het ons weten, dan kunnen we zorgen dat jullie maaltijden klaar zijn. De maaltijden worden in Amersfoort en Leusden gebracht in bakjes zodat er geen afval is. De bakken komen na drie weken weer retour. Woon je verder weg dan is de keuze aan jou of je het in bakken wilt ontvangen of zakjes zodat je niet naar Amersfoort hoeft te rijden. Buiten Amersfoort en Leusden reken ik € 0,20 kilometer vergoeding. 

 

Wat zijn de kosten:

We maken op maat de maaltijden en met veel zorg. We sturen je vooraf een factuur van €75,- en als de bakken weer retour zijn nog een factuur met resterende bedrag. 

 

Prijs: €180 voor acht maaltijden twee tussendoortjes en een heerlijke biologische thee

 

Klik hier voor een vriendenkorting