Bengkung Belly Binding

Effectieve en belangrijke manier om de moeder te helpen in haar postpartum herstel

 

Belly binding komt van oorsprong uit Maleisë. Vijf dagen na de bevalling kan je deze behandeling al doen, voor de naweeën maar ook om de leegte op te vullen. Belly binding zorgt ervoor dat jij je rust houdt en is niet om te zorgen dat je meer uit je bed kan. 

 

Wat is Belly Binding?

Bengkung Belly Binding is een oude Maleisische methode van inbinden van de buik van een pas bevallen vrouw door middel van een lange, smalle lap van zeventien meter katoenen stof rondom de heupen, buik en een deel van de ribben om de vrouw te helpen helen nadat zij een baby heeft gekregen. Het buik binden is een effectieve en belangrijke manier om de moeder te helpen in haar postpartum herstel. Na de baring ontstaat er ruimte in de buik, de organen mogen weer terug op hun oorspronkelijke plek net als de spieren. Om deze bijzondere transitie te ondersteunen kunnen vrouwen een Bengkung Belly Bind dragen.

 

Stimulatie doorbloeding

Deze buikwikkel zorgt ervoor dat de buikspieren weer naar elkaar toe komen, het zorgt voor warmte dat de doorbloeding stimuleert en organen worden teruggeleid naar hun oorspronkelijke plek. Vrouwen hebben letterlijk steun en gaan daardoor ook een mooie rechte houding aannemen wat veel rugpijn kan voorkomen. Daarnaast zorgt de Belly Bind voor een energetische afsluiting zodat de moeder niet zo open staat voor al die prikkels. Het kwetsbare wordt omwikkeld.

 

Rusten en helen

Bengkung Belly Binding komt uit een traditie waar er veel nadruk ligt op het belang van rusten en helen in de weken na de bevalling. Deze periode wordt ook wel ‘Het Vierde Trimester’ genoemd. Vrouwen werden door hun moeder, zussen, tantes en andere familie ondersteund zodat zij konden rusten, herstellen en de band met hun baby konden verstevigen. Vrouwen rustten voornamelijk in bed met hun pasgeborene en werden vrijgesteld van alle huishoudelijke taken. Er werd voor haar gekookt, ze werd gemasseerd, verzorgd en vertroeteld voor 30-40 dagen postpartum. Het dragen van de Bengkung Belly Bind was oorspronkelijk bedoeld voor deze weken. Het moedigt de moeder aan in bed te blijven en niet teveel te bewegen.

 

Uitgebreid de tijd 

Belly binding is inclusief een castorolie pakking, keuze uit voet- of hoofdmassage en Moxa behandeling. Dit gebeurt bij je thuis. Om je optimaal te laten ontspannen is het wenselijk om iemand te vragen die op je kleintje kan passen. Na afloop krijg je heerlijke thee en kletsen we na. 

Ik neem uitgebreid de tijd voor jou en mocht je kleintje tussentijds borstvoeding nodig hebben dan is dit geen probleem. 

 

De kosten

Je betaalt nu nog € 150 voor de behandeling en hiervoor ben ik 1,5 á twee uur bij je. Voor de Belly Bind vraag ik € 75 borg. Binnen Amersfoort en Leusden bereken ik geen reiskosten. Woon je buiten Amersfoort? Dan reken ik € 0,23 cent per kilometer.