Gezinnen over mij

Hester, Amersfoort schreef:

Wij zagen er na eerdere ervaringen ontzettend tegenop om weer een kraamzorg in huis te hebben. Toen ik Karin op Instagram voorbij zag komen en na een fijn kennismakingsgesprek, heb ik het kraambureau afzegd. Geen moment spijt van gehad! 

 

Door het contact vóór de bevalling wist Karin al dat we vooral behoefte hadden aan rust. Karin heeft daarom veel tijd aan onze andere 2 kindjes besteed. Hierdoor kon ik echt rust nemen, wat echt goed was voor mijn herstel!

 

Elke dag stemden we hoe we de dag voor ons zagen. Karin is sensitief en flexibel en erg betrouwbaar. Ze heeft bovendien allerlei handige dingen om de kraamweek zo prettig mogelijk te maken; niet noodzakelijk, maar echte 'extra's'. Gun jezelf ook zo'n fijne kraamweek met Karin!

Aniek, Soest schreef:

In een woord: geweldig! Na onze kennismaking hadden wij gelijk een goed gevoel bij Karin. Ze stelt de juiste vragen en neemt de tijd. 

 

In de aanloop naar de bevalling toe hebben wij veel contact gehad met Karin. Ze is ontzettend betrokken. Zo kun je bijvoorbeeld mooie boeken, kaartjes etc. lenen of zoals wij ook hebben gedaan een wolpakket huren. Enorme aanrader! Wanneer je vragen hebt kun je ze stellen. Super fijn en persoonlijk.

 

Voor ons was Karin veel meer dan een kraamverzorgster. Ze is er voor, tijdens en na de zwangerschap voor ons geweest. Zo heeft Karin mij en mijn partner ontzettend fijn geholpen bij de bevalling. Ook in de kraamweek hebben wij veel geleerd. Naast de ‘normale’ werkzaamheden doet Karin veel extra’s. Zoals bijvoorbeeld heel lekker koken. En ik ben zelf een enorme voorstander van een natuurlijke kraamverzorgster. En dat is een Karin ten top. 

 

Ik gun iedereen zo’n goede kraamverzorgster als Karin. Dus mocht er nog plek zijn, dan zou ik daar zeker gebruik van maken.

Michelle, Amersfoort schreef:

Wat een verschil en verademing met de kraamweek van mijn eerste kindje! 

Karin legt je als nieuwe moeder helemaal in de watten en zorgt daarnaast dat jij (&je gezin) de beste en voedzame maaltijden krijgen. Ik ben ontzettend blij dat Karin deze eerste prille week bij ons in huis was en goed voor ons zorgde. Ons zoontje werd met maatje 44 geboren (verwachting was groter), waardoor we geen (wollen) kleertjes in die maat hadden. We hebben gebruik gemaakt van de wollen huur pakketen, die ze aanbiedt. Ideaal! Ik gun iedereen deze goedlachse kraamzorg.

Anne Louise, Amersfoort schreef:

Wij hebben voor Karin gekozen omdat we het belangrijk vonden om een goed gevoel te hebben bij iemand die tijdens zo'n kwetsbare periode als de kraamweek bij je thuis komt. Bij de eerste kennismaking met Karin wisten we al meteen dat het 'klopte'. Karin vaart niet blind op protocollen of regels maar kijkt heel goed naar wat je als kraamvrouw en baby nodig hebt (of juist niet nodig hebt). Alles is bespreekbaar en alle tranen mogen er zijn, het 's ochtends bij het ontbijt op bed even praten over de bevalling en daaropvolgende de ziekenhuisopname van ons kindje hebben me heel erg geholpen. Karin is ook enorm vindingrijk (voor elk probleem tovert ze iets handigs uit haar tas) en gul (ze kookt heerlijk en voedzaam en brengt allerlei lekkere dingen mee). Daarnaast heeft ze echt humor, en was het ook gewoon heel gezellig. Bedankt Karin, als we ooit gezegend zijn met een tweede kindje ben je de eerste die ik bel.

Lorieke, Amersfoort schreef:

Met Karin als kraamverzorgster krijg je een ongelooflijke topper, en niet alleen tijdens je kraamweek. Al tijdens de zwangerschap was er nauw contact en was Karin er voor tips, adviezen en goede contacten. Ook tijdens de bevalling was Karin een steun en kende ze mijn bevalplan goed.

We hebben een fantastische kraamweek gehad, waarin Karin ons goed heeft geholpen met zowel de borstvoeding van de baby, als de voeding van ons zelf. Elke avond stond er een heerlijke maaltijd, door Karin gekookt, voor ons klaar. Gezien we ook nog een grote zus hebben rond lopen was dat voor ons echt een uitkomst en een enorme bonus bovenop de standaard werkzaamheden. 

We hebben van Karin zorg gekregen, zoals je dat tegenwoordig niet meer vaak ziet. Dit gun ik iedereen!

Anneke, Nijkerk schreef:

Karin als kraamzorg was fijner dan ik mij van te voren had kunnen bedenken. Ik kwam op het idee om een zelfstandige kraamzorg te zoeken omdat ik een voedselallergie heb en dan van te voren (en maar 1 keer) kon uitleggen wat ik wel en niet kan eten, en dat ik mij tijdens de kraamweek daar geen zorgen om hoefde te maken. Maar Karin bracht zoveel meer, niet alleen heel veel wijsheid maar ook ontzettend veel rust en vertrouwen. Na een heftige en traumatische bevalling was zij een helende pleister die ervoor heeft gezorgd dat ik er relatief snel weer boven op ben gekomen. Daarnaast bracht ze gezelligheid en humor en was het fantastisch dat we ook na de kraamweek haar konden appen met vragen. Oh en had ik al verteld van de versterkende drankjes en hapjes die ze ons kwam brengen in het ziekenhuis? oftewel: mocht er ooit nog een positieve test komen dan is Karin de eerste die ik bel!

Francy, Amersfoort schreef:

Karin is een zeer betrokken kraamverzorgende. Tijdens de intake hebben we uitgebreid stilgestaan bij onze verschillende wensen en daar verschillende keuzes in gemaakt. Tijdens de bevalling was ze er in ondersteunende functie bij en heeft ze, terwijl wij op bed lagen bij te komen ervoor gezorgd dat de woonkamer weer werd opgeruimd. Tijdens de kraamweek heeft ze ons volledig ontzien en naast het zorgen voor de baby en kraamvrouw ook veel gesproken over de bevalling en alle nieuwe zaken die op ons af kwamen. Verwend met ontbijt op bed en heerlijke hapjes tussendoor. We kijken erg positief terug op de kraamperiode! Dank Karin!

Anne, Amersfoort schreef:

Ik heb Karin tijdens mijn zwangerschap via Google gevonden, wat een geluk! Al tijdens de kennismaking bleek dat Karins kunnen goed aansloot bij onze wensen voor natuurlijke kraamzorg. Wij hadden zelf een kraamplan geschreven en Karin vroeg goed door op wat haar rol daarin zou kunnen zijn. 

Karins kracht is persoonlijke aandacht. Tijdens de zwangerschap hadden we veel contact via Whatsapp. Ze vroeg hoe het ging en gaf leuke voorbereidingstips (zoals het beschilderen van mijn buik met ons eerste kindje).

 

Doordat we zo'n fijne relatie opbouwden, voelde het heel goed dat Karin aanwezig was bij de bevalling, die naadloos overliep in de kraamweek en -zorg. Doordat Karin onze wensen zo goed kende en de weg in huis wist, kon ze lekker haar gang gaan. Ze kwam op de goede momenten boven en bewaakte onze (nodige!) rust. 

 

Karin komt met veel extra's. Ze heeft prachtige foto's en filmpjes gemaakt, begeleidde ons in de omgang van ons eerste kindje met de baby, merkte op dat de tongriem van onze baby te kort was en nam allerlei lekkere snacks en verzorgingsproducten mee. Hiervoor zijn we haar ontzettend dankbaar!

Malouke, Amersfoort schreef:

Wat waren wij gelukkig dat Karin bij ons wilde komen in onze kraamweek.

Nadat we ons hadden aangemeld kregen we een welkoms kaartje. Toen ik met verlof ging lag er weer een lief kaartje in de brievenbus. Maar het mooiste kaartje vond ik degene na de kraamweek. Zo’n persoonlijk verhaaltje stond daar op.

 

En toen was daar de kraamweek en kwam Karin bij ons thuis.

Zo’n lief, betrokken en zorgzaam persoon wil je in je buurt hebben als je bent bevallen.

Ze zorgden voor mij en de baby maar ook voor onze andere twee kinderen. Overal werden ze bij betrokken en daardoor waren de kinderen al snel gek op haar.

 

Wat ook heel fijn was is dat Karin voor ons kookte. Zelfs na de kraamweek heeft ze nog maaltijden bij ons gebracht. Hoe lief is dat!

We hadden een rustige en liefdevolle kraamweek mede dankzij Karin!

Thalia, Soest schreef:

Wij kijken heel positief terug op de kraamweek. Karin keek goed naar wat we nodig hadden en luisterde naar hoe wij dingen graag zouden willen. De meer natuurlijke benadering sloot goed aan bij onze wensen. Karin heeft de hele week heerlijk voor ons gekookt, heeft geholpen met de borstvoeding (waarbij ze laagdrempelig een second opinion vroeg aan een lactatiekundige) en had oog voor onze peuter. Ook in aanloop naar de geboorte stond Karin open voor vragen en gaf tips.  Al met al zijn wij heel blij met de hulp die Karin ons gegeven heeft tijdens deze bijzondere periode.

Liza, Amersfoort schreef:

Onze kraamweek met Karin bij onze tweede was heel bijzonder. De moeder werd goed ondersteund met allerlei natuurlijke brouwsels en adviezen. Ook had ze een erg leuke klik met onze peuter die ze overal bij betrok, op ons verzoek. Verder was het draagconsult erg nuttig en zijn wij hierdoor ook gewisseld van draagzak.

Als je kraamverzorgende zoekt buiten het standaard stramien zit je bij Karin goed.

Sietske, Amersfoort schreef:

Onze kraamweek met Karin was heel relaxed. We hadden een tweeling gekregen en ze was lief voor onze oudste dochter wat ook heel fijn is. Zelfs na haar werktijd zocht ze wel eens dingen voor ons uit wat voor ons als erge steun is ervaren. 

Bedankt voor deze fijne ervaring Karin! 

Laura, Amersfoort schreef: 

De kraamweek bij baby nummer 1 bestond uit 6 verschillende kraamverzorgsters, waaronder Karin. Na die week wist ik één ding zeker: als ik weer bevallen ben wil ik Karin de hele week. Dat zij de stap gezet heeft om zelfstandig verder te gaan gaf ons de 'garantie' dat zij ook echt zelf er zou zijn en het niet afwachten is wie er komt en of dat wel klikt. Al in de aanloop naar de bevalling toont Karin belangstelling: hoe gaat het met de zwangerschap, waar loop je tegen aan, heb je een geboorteplan, wat verwacht je van de kraamweek? Maar ook een kaartje bij de start van m'n verlof, zo attent.

 

Gedurende de week bij ons in huis gaf Karin mij de regie in wat ik wilde, maar ze had dondersgoed in de gaten wat de onuitgesproken behoeftes waren en acteerde daar ook op. Naast de zorgzaken en de essentiële dingen in t huishouden biedt Karin een luisterend oor, houdt ze de kraamvrouw ook mentaal in de gaten en pakt ze door als dat nodig is, bijvoorbeeld door het inschakelen van een lactatiekundige. En de peuter, normaal toch wat afwachtend in contact met anderen, riep op dag 2 al 'Karin!' toen sochtends de deurbel ging. Het resultaat van de week kraamzorg? Een gezin van 4, gevulde koelkast en voldoende vertrouwen dat we het zonder haar ook kunnen. En toch in de dagen erna nog even vragen hoe het gaat. Nu kan ik terugkijken op een fijne kraamweek!

Dorina, Bussum schreef: 

Door een miscommunicatie in het ziekenhuis hadden wij (net bevallen van een tweeling) geen kraamzorg. Gelukkig heeft de maatschappelijk werkster veel gebeld naar kraamzorgorganisaties en kwam ze bij Karin terecht.  Wij hadden zelf ook al tien kraamzorgorganisaties gebeld en niemand kon ons adhoc helpen. Gelukkig kon Karin en omdat wij niet uit Nederland komen was kraamzorg nieuw voor ons. Ze zag op de derde dag al dat één van de jongens tekort tongriempje had en slordig dronk. Ze liet ook een lactatiekundige komen om drinktechniek te verbeteren. Ze deed samen met mijn moeder de baby's als wij lagen te slapen. En doordat er voedingsproblemen waren liet ze zelfs een collega komen op de dag dat ze zelf niet kon. We hebben fijne acht dagen kraamzorg gehad en Karin heeft ons goed op weg geholpen met onze tweeling. 

Sanne, Zeewolde schreef:

Karin kwam - last minute - als vervangende hulp bij ons kramen. Dan is het wel even spannend met wie je te maken krijgt, maar direct na binnenkomst was het ijs gebroken en wist Karin ons als kersverse ouders van onze eerste kindje op ons gemak te stellen. Van serieuze adviezen en alle ruimte voor vragen tot ‘gewoon’ gezellige gesprekken en veel humor. Maar bovenal heeft Karin ons, met haar hulp, ons eigen ding laten doen. Naast enorm veel praktische informatie en haar ontzorgende rol, zorgde Karin vooral ook voor veel gezelligheid in huis.

Liselot, Bunschoten schreef:

Vanuit Karin voelde ik dat ze al voorafgaand aan de kraamweek met mij ‘bezig’ was, ik kreeg fijne tips voor inkopen van baby spullen en ze hielp me met de details van het bevalplan. Ook het koken vanuit het 40-dagen principe sloot aan bij mijn wensen! Kortom een fijne alomvattende zorg, zelfs het bevalbad opruimen was geen probleem.

Iulia, Almere schreef:

Very hulpful with our firstborn, thank you for all the information you shared in her first days with us and the availability for additional questions after that. 

Margriet, Bilthoven schreef:

Karin voelt goed aan wat er moet gebeuren in huis en in het gezin en pakt dat op wat nodig is. Ik gaf aan het ook erg prettig te vinden als ze zelf initiatief nam. Daarnaast was er ook elke dag ruimte om even samen te kijken wat er die voor mij prioriteit had, maar ook hoe ik me die dag voelde, zowel lichamelijk als mentaal. Karin heeft veel fijne warme maaltijden gemaakt, was een positieve en energieke aanwezigheid waar ik mijn verhaal kwijt kon en kon goed overweg met onze peuter, die normaal niet zo van de ‘vreemden’ is, maar Karin na twee dagen al met open armen tegemoet kwam rennen in de gang. Het meest prettig vond ik het feit dat ik qua persoonlijke visie op natuurlijk ouderschap (samen slapen, tandemvoeden, voeden op verzoek, draagdoek, wasbare luiers) en het daarmee soms afwijken van kraamprotocollen me volledig gerespecteerd voelde in onze keuzes en niet het gevoel heb gehad me te moeten uitleggen of verdedigen. Karin is ook op dit gebied goed op de hoogte van veiligheid en kan op die manier dus verantwoord buiten de kaders meedenken. Mede dankzij Karin hebben we een heel zachte start gehad als gezin van vier.

 

Jeske, Amersfoort  schreef: 

Karin is bij ons geweest gedurende de kraamweek. Daarnaast was ze ook al bij onze thuisbevalling in bad. Haar ondersteuning tijdens de bevalling was onmisbaar, van foto's maken tot koude washandjes en ondersteuning toen de baby net was geboren. Gedurende de eerste uren na de bevalling en de kraamweek zorgde ze ervoor dat we bleven eten en drinken, maar wat natuurlijk nog belangrijker is is dat ze ons heel veel heeft geleerd over het zorgen voor ons eerste kindje. Met name de darmkrampjes-houding die we van haar leerden is favoriet! Ook heeft ze ons een draagconsult gegeven, wat heel leerzaam was. Maar het allermooiste en waardevolste wat ze ons heeft gegeven is de mentale support: ze besprak met ons de bevalling, maar ook al onze zorgen en angsten en indrukken konden we bij haar kwijt. Die support was absoluut onmisbaar. Ik kan haar iedereen aanbevelen. Met haar grote expertise en fijne persoonlijkheid en adviezen (nooit dwingend, altijd ruimte gevend aan de nieuwe ouders) hebben we een goede kraamweek gehad.

Annelotte, Amersfoort  schreef: 

Met Karin als kraamverzorgende had ik een fantastisch fijne kraamtijd. Zij heeft ons laten ervaren hoe een kraamweek mag zijn. Wij zijn heel dankbaar dat we haar zorg mochten ontvangen. Karin dacht met ons mee, startte de dag op met overleg over de planning en maakte zelfs ook een lange termijn planning voor de rest van de maand. Extra zorg voor de kraamvrouw met heerlijke passende maaltijden. Wat een geluk! 

Daarnaast zorgde ze ook voor onze peuter. Hij heeft altijd wat tijd nodig om te wennen bij iemand maar Karin liet zien dat ze hem echt zag en er voor hem was. Binnen no-time waren het maatjes en kon ze hem overal mee helpen en vermaken. Karin is ook heel flexibel, bijvoorbeeld in haar werktijden, die heeft ze zelfs waar mogelijk aangepast op de werktijden van mijn man. Wat een uitkomst! Karin is kundig en heeft veel ervaring, zo had ze direct door dat onze dochter een te strak tongriempje had. Ze verwees ons naar een hele fijne lactatiekundige die met waardevolle tips kwam. Samen met het tijdig laten verhelpen van het tongriempje verliep hierdoor de borstvoeding een stuk prettiger. 

  

Bedankt lieve Karin voor deze prachtige, professionele en liefdevolle ervaring.

Edit, Almere schreef: 

She is so kind and caring, lovely person to be around. I would only recommend her to everybody. She is really helping you out in the house and with the baby. We got a beautiful kraam week thanks to her.