Stilgeboorte

Soms liggen leven en dood dicht bij elkaar. Helaas komt het voor, veel vaker dan we denken. Een miskraam, foetale sterfte of stilgeboorte. Mocht dit jou overkomen dan zal ik jou en je dierbaren hierin begeleiden en jullie de passende zorg bieden die nodig is.

 

Wat kan ik als kraamverzorgende betekenen? Jouw verloskundige kan met mij contact leggen om te kijken wat wij samen kunnen doen voor jou en je gezinsleden. Natuurlijk kan je zelf mij dit ook laten weten als er een miskraam, foetale sterfte of stilgeboorte heeft plaats gevonden.

Bij een miskraam en foetale sterfte kan ik naar jou en je eventuele partner luisteren en er voor jullie zijn op welke manier je wenst. Mocht je dit niet willen, is dit natuurlijk ook prima. Na een aantal weken zal ik nogmaals contact opnemen om te kijken of er meer nodig is voor jou en je eventuele partner.

 

Bij een stilgeboorte zal ik samen met de verloskundige er voor je zijn. Wij begeleiden je bij het hele proces en ik zal er op de dagen zijn die gewenst zijn. In plaats van een kraamdossier hou ik een boekje bij, er worden (indien gewenst) foto’s gemaakt, haarlokje en afdrukjes van voetjes en handjes.

 

Ik zal dagelijks contact hebben met de verloskundige en andere instanties indien nodig. Tevens zal ik helpen de lichamelijke ongemakken tegen te gaan tijdens dit rouwproces, maar bovenal zal ik er gewoon zijn voor jou en jullie. Ook let ik erop dat je en eventuele partner voldoende rust krijgen en indien er andere kinderen zijn kan ik jullie hierbij ook ondersteunen.

 

Na een stilgeboorte kan je kindje (indien gewenst) gewoon mee naar huis. Samen kan je dan tot de uitvaart voor je kindje zorgen. Ik kan je hierin begeleiden.