Kraamzorg

Werkwijze

Een vroege kennismaking bij je thuis om te kijken of er een klik is. Is er een klik dan stuur ik je mijn algemene voorwaarden toe en zal ik een intake gesprek plannen rond de 28e week van je zwangerschap. Mocht je een thuisbevalling dan ben ik bij deze bevalling aanwezig met de dienstdoende verloskundige. Mocht je in het ziekenhuis met eigen verloskundige bevallen mag ik helaas niet mee. Mocht je in het ziekenhuis bevallen vanwege een medische indicatie, dan start ik als je weer uit het ziekenhuis komt. Ik zal daarna alle dagen van de kraamweek (acht dagen vanaf moment van bevalling) aanwezig zijn met de uren in overleg.

 

 


Wat kan je verwachten in de kraamtijd

Ik weet wat je wensen zijn maar toch vind ik het fijn om elke dag even te checken waar we staan en of er nog andere wensen zijn. 

Begeleiding bij de voeding van de baby, verzorging van het ontbijt en lunch voor het gezin, een stukje huishouding, eventueel koken/eten voorbereiden indien gewenst, en dagelijkse observatie van moeder en kind en controles van beide. 

Ik zal dagelijks in het papieren dossier alles bijhouden en dit mag je aan het einde van de week houden. 

Mochten er kinderen in huis zijn zal ik helpen met hun dagelijkse routine, maar de insteek is: moeder en baby eerst.


Nazorg

Na de kraamweek van acht of tien dagen neem ik afscheid. Bij twijfels of het met de kraamvrouw of partner wel goed gaat kom ik na twee weken nog een keer langs om zo vroeg signalering op post partum depressie te hebben. Ik ben tot zes weken na de bevalling nog te bereiken via watsapp of email voor vragen over je baby. Indien nodig kan ik je doorverwijzen naar de juiste persoon. Ik vervang niet het consultatiebureau, huisarts of verloskundige hiermee.

Werkgebied

Om te starten is mijn werkgebied Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Achterveld, Hoevelaken, Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg, Soest en Soesterberg. Ik maak natuurlijk uitzonderingen maar omdat ik graag zoveel mogelijk op de fiets wil doen zijn sommige steden en dorpen net te ver. Je mag mij altijd bellen/mailen of berichtje sturen om te overleggen


Bedankt de ouders van lieve Rani dat ze model mocht zijn.