Kraamzorg

Werkwijze

Een vroege kennismaking bij je thuis of telefonisch om te kijken of er een klik is. Is er een klik dan stuur ik je mijn algemene voorwaarden toe en zal ik een intake gesprek plannen rond de 28e week van je zwangerschap. Mocht je een thuisbevalling dan ben ik bij deze bevalling aanwezig met de dienstdoende verloskundige. Mocht je in het ziekenhuis met eigen verloskundige bevallen mag ik helaas niet mee als kraamverzorgende. Wel kan ik mee om jou en jullie te begeleiden. Mocht je in het ziekenhuis bevallen vanwege een medische indicatie, dan start ik als je weer uit het ziekenhuis komt. Ik zal daarna alle dagen van de kraamweek (acht dagen vanaf moment van bevalling) aanwezig zijn met de uren in overleg.

De bevalling

Ben je zwanger van je eerste kindje? Dan komt er veel op je af; veel ongevraagde en goedbedoelde adviezen of verhalen over de bevalling van een ander. Ik ben voorstander van een zwangerschapscursus, maar ik beveel er geen aan, omdat je mag ervaren wat voor jou fijn is en voor jou werkt. 

Ik heb verschillende boeken te leen die je in alle rust alvast kunt lezen.

 

Mocht jij een thuisbevalling willen, maar moet je toch in het ziekenhuis bevallen vanwege  een bepaald protocol of is het je tweede (of daarop volgend kindje) en wil je afwijken van de protocollen, dan kan ik jou daarover informeren. 

Ik volg maandelijks een masterclass van een vroedvrouw en ik heb toegang tot een website met veel achtergrond informatie (https://www.vraagdevroedvrouw.nl) Ik vervang hiermee niet jullie verloskundige maar ik sta wel achter het punt dat je goed geïnformeerd moet zijn om bepaalde keuzes te maken. Dit wordt ook wel Informed consent genoemd.

 

Wat kan je verwachten in de kraamtijd

 

 


Ik weet wat je wensen zijn maar toch vind ik het fijn om elke dag even te checken waar we staan en of er nog andere wensen zijn. 

Begeleiding bij de voeding van de baby, verzorging van het ontbijt en lunch voor het gezin, een stukje huishouding, eventueel koken/eten voorbereiden indien gewenst, en dagelijkse observatie van moeder en kind en controles van beide indien gewenst. 

Ik zal dagelijks in het papieren dossier alles bijhouden en dit mag je aan het einde van de week houden. 

Mochten er kinderen in huis zijn zal ik helpen met hun dagelijkse routine, maar de insteek is: moeder en baby eerst.

Zoek je een kraamverzorgende die veel doet in de huishouding? Dan hoef je geen bericht te sturen. Ik ben er om voor de kraamvrouw, partner en de baby te verzorgen. 

 

Wil jij één van mijn extra diensten afnemen in de kraamweek? Je betaalt het tarief wat op deze website staat buitenom het kraamzorg tarief. 


Nazorg

Na de kraamweek van acht of tien dagen neem ik afscheid. Bij twijfels of het met de kraamvrouw of partner wel goed gaat kom ik na twee weken nog een keer langs om zo vroeg signalering op post partum depressie te hebben. Ik ben tot zes weken na de bevalling nog te bereiken via watsapp of email voor vragen over je baby. Indien nodig kan ik je doorverwijzen naar de juiste persoon. Ik vervang niet het consultatiebureau, huisarts of verloskundige hiermee.

Werkgebied

Mijn werkgebied Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Achterveld, Hoevelaken, Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg, Soest en Soesterberg. Ik maak natuurlijk uitzonderingen maar omdat ik graag zoveel mogelijk op de fiets wil doen zijn sommige steden en dorpen net te ver. Je mag mij altijd bellen/mailen of berichtje sturen om te overleggen


Bedankt de ouders van lieve Rani dat ze model mocht zijn.