Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijke en reguliere kraamzorg kunnen heel goed samen gaan of we maken een mix van beide kraamzorgen. Zo is het protocol in de reguliere kraamzorg dat baby’s elke drie uur getemperatuurd moeten worden, in de natuurlijke kraamzorg is dit niet zo. De natuurlijke kraamzorg leert je meer vertrouwen op je oerinstinct als ouder zijnde.  

 

Natuurlijke kraamzorg wordt ook wel warmtezorg genoemd. Er is meer aandacht voor sfeer, stilte, rust en warmte tijdens de kraamweek. Ik gebruik veel huid-op-huid contact, wollen kleding en strikmutsjes en let op wat de kraamvrouw eet en kook indien gewenst uit het eerste 40 dagen boek. En kijk ik samen met jullie of de omgeving kan helpen koken zodat de focus echt op de baby is gericht. De baby wordt niet of weinig in bad/douche gedaan en is veel bij papa en mama. 

 

In het natuurlijke kraamzorg pakket (die je zelf kunt aanschaffen) zitten veel biologische producten die we kunnen gebruiken. Deze zijn vrij van parabenen en chloor, en vriendelijk voor mens, dier en aarde. Een natuurlijk kraampakket kan je hier kopen Dalalou of Moeder Aarde.

 

Dit is mijn visie van natuurlijke kraamzorg. Wil je er meer over lezen, google maar even.