Dragen

Waarom wil je dat?

Na negen maanden veilig te zijn gedragen en gewiegd in de baarmoeder van de moeder is er niets fijner voor je baby om daarna ook gedragen en gewiegd te worden. De nabijheid van geur en hartslag, jouw lichaamswarmte en het ritme van jouw bewegingen is heerlijk voor je baby. Het is normaal gedrag voor een baby om zoveel mogelijk bij zijn of haar ouder(s) te zijn. Op langer termijn levert het zelfvertrouwen en positief zelfbeeld op voor je kindje, op korte termijn een blije baby!

Bron: www.kiind.nl

 

 


Voordat ik in verwachting was en toen ik eenmaal zwanger was had ik nog nooit van dragen gehoord. Via mijn zwangerschapsyoga kwam ik bij een draagconsulent uit en toen ik hoogzwanger was heb ik een draagconsult van haar gehad. Toen mijn zoon eenmaal geboren was en hij 's nachts veel last had van darmkrampjes, was ik enorm blij met het fenomeen dragen! Ik heb hele nachten hem in de draagdoek gehad zonder pijn in mijn armen en ik kon zelfs huishoudelijke klusjes doen. 

 

Ik ben niet de enige moeder met deze ervaring. Ik hoorde ook een moeder die een huilbaby had en deze alleen maar kon slapen in een draagdoek. En van een moeder met een kindje met reflux. Maar niet alleen kindjes die wat hebben vinden dragen heerlijk… Zoals hierboven al beschreven; bijna alle baby’s vinden dit heerlijk.

Kosten

Wil je graag gelijk weten wat de kosten zijn? klik dan hier: kosten

Hoe begin je

Eigenlijk een inkoppertje; een draagconsult! Ik kan bij het intakegesprek een draagconsult geven om te kijken of je het wat vind. Mocht dit het geval zijn dan kan je zelf een draagdoek of draagzak uitzoeken. Maar let op want er zijn ontzettend veel doeken en zakken op de markt. Omdat je niet weet hoe groot en zwaar je kindje is, kan je beter wachten met aanschaffen tot na de geboorte om zo een miskoop te voorkomen. In de kraamweek en eventueel na de kraamweek kan ik nog een keer een consult doen om het je uit te leggen hoe je moet knopen met verschillende doeken en vanuit daar kan je een fijne aankoop doen. 

  

Goed om te weten is dat tijdens één consult één draagknoop met je oefen. Tijdens een oriëntatie consult zal ik de draagdoeken en draagzakken meenemen om te kijken samen met jou wat bij jou en je kindje past. 

 

Tijdens mijn draagconsult(en) heb ik draagpoppen, rekbare doeken, geweven doeken en draagzakken. Allen zijn vanaf de kraamweek te gebruiken en ik zal je alleen de basis leren. Mocht je meer willen dan kan ik je te zijner tijd doorverwijzen naar mijn draagcollega’s.