Gezinnen over mij

 

Ik geef je graag een kijkje waarom mensen voor mij kiezen. Hierdoor kan je een nog betere keuze maken welke kraamverzorgende jij in je kraamweek wil hebben of welke draagconsulente je wil als je een consult boekt. 

 

Margriet, Scherpenzeel schreef:

Ons draagconsult verliep prima. Karin had vooraf geïnformeerd wat ik in gedachten had qua draagzak/draagdoek. Hierop had ze er een aantal meegenomen. Deze mochten mijn man en ik uitproberen met Sjaakie. Een van de doeken mochten we een week lenen. Tijdens het consult was er ruimte voor persoonlijk gesprek. Mijn bevalling is heel heftig verlopen, even als het kraambed. Karin had hier oog voor en vroeg door hoe het echt ging.

 

Iris, Amersfoort schreef:

Wij zijn heel blij dat we een draagconsult bij Karin hebben gehad. Wat een lieve, meedenkende vrouw! We zijn doorverwezen naar Karin door een lactatiekundige. Het consult was erg nuttig en leuk, we hebben geleerd hoe we onze eigen draagdoeken konden knopen maar Karin had ook allerlei alternatieven bij zich, zoals een rekbare doek en half-buckle en full-buckle draagzakken. Deze mag je ook lenen van haar, wat voor ons echt superfijn werkte: we konden verschillende dingen proberen verspreid over een paar weken en uiteindelijk heeft dit ons heel erg geholpen in de aanschaf van onze eigen draagzak. En passant leerde ze ons ook nog een manier om onze baby vast te houden bij krampjes, waar we ook dankbaar gebruik van maken.

 

Sietske, Amersfoort schreef:

Onze kraamweek met Karin was heel relaxed. We hadden een tweeling gekregen en ze was lief voor onze oudste dochter wat ook heel fijn is. Zelfs na haar werktijd zocht ze wel eens dingen voor ons uit wat voor ons als erge steun is ervaren. 

Bedankt voor deze fijne ervaring Karin! 

 

Laura, Amersfoort schreef: 

De kraamweek bij baby nummer 1 bestond uit 6 verschillende kraamverzorgsters, waaronder Karin. Na die week wist ik één ding zeker: als ik weer bevallen ben wil ik Karin de hele week. Dat zij de stap gezet heeft om zelfstandig verder te gaan gaf ons de 'garantie' dat zij ook echt zelf er zou zijn en het niet afwachten is wie er komt en of dat wel klikt. Al in de aanloop naar de bevalling toont Karin belangstelling: hoe gaat het met de zwangerschap, waar loop je tegen aan, heb je een geboorteplan, wat verwacht je van de kraamweek? Maar ook een kaartje bij de start van m'n verlof, zo attent.

 

Gedurende de week bij ons in huis gaf Karin mij de regie in wat ik wilde, maar ze had dondersgoed in de gaten wat de onuitgesproken behoeftes waren en acteerde daar ook op. Naast de zorgzaken en de essentiële dingen in t huishouden biedt Karin een luisterend oor, houdt ze de kraamvrouw ook mentaal in de gaten en pakt ze door als dat nodig is, bijvoorbeeld door het inschakelen van een lactatiekundige. En de peuter, normaal toch wat afwachtend in contact met anderen, riep op dag 2 al 'Karin!' toen sochtends de deurbel ging. Het resultaat van de week kraamzorg? Een gezin van 4, gevulde koelkast en voldoende vertrouwen dat we het zonder haar ook kunnen. En toch in de dagen erna nog even vragen hoe het gaat. Nu kan ik terugkijken op een fijne kraamweek!

Nathalie, Amersfoort schreef: 

Doordat Karin tijdens een centering bijeenkomst al een en ander had verteld en laten zien mbt dragen, wilde ik een draagconsult nadat ik bevallen was. Tijdens dit draagconsult kon ik zelf kiezen wat ik wilde proberen en kreeg ik uitleg over de verschillende voor- en nadelen van de verschillende draagdoeken en -zakken. Karin weet duidelijk waar ze het over heeft en geeft je alle persoonlijke aandacht die je tijdens zo'n consult wil en mag verwachten. Ze laat het zien, oefent met je en geeft tips. Naar mijn mening een hele fijne manier om kennis te maken met dragen en te ervaren welke manier van dragen het beste bij je past. Zeer aan te raden!

Dorina, Bussum schreef: 

Door een miscommunicatie in het ziekenhuis hadden wij (net bevallen van een tweeling) geen kraamzorg. Gelukkig heeft de maatschappelijk werkster veel gebeld naar kraamzorgorganisaties en kwam ze bij Karin terecht.  Wij hadden zelf ook al tien kraamzorgorganisaties gebeld en niemand kon ons adhoc helpen. Gelukkig kon Karin en omdat wij niet uit Nederland komen was kraamzorg nieuw voor ons. Ze zag op de derde dag al dat één van de jongens tekort tongriempje had en slordig dronk. Ze liet ook een lactatiekundige komen om drinktechniek te verbeteren. Ze deed samen met mijn moeder de baby's als wij lagen te slapen. En doordat er voedingsproblemen waren liet ze zelfs een collega komen op de dag dat ze zelf niet kon. We hebben fijne acht dagen kraamzorg gehad en Karin heeft ons goed op weg geholpen met onze tweeling. 

Sanne, Zeewolde schreef:

Karin kwam - last minute - als vervangende hulp bij ons kramen. Dan is het wel even spannend met wie je te maken krijgt, maar direct na binnenkomst was het ijs gebroken en wist Karin ons als kersverse ouders van onze eerste kindje op ons gemak te stellen. Van serieuze adviezen en alle ruimte voor vragen tot ‘gewoon’ gezellige gesprekken en veel humor. Maar bovenal heeft Karin ons, met haar hulp, ons eigen ding laten doen. Naast enorm veel praktische informatie en haar ontzorgende rol, zorgde Karin vooral ook voor veel gezelligheid in huis.

 

Liselot, Bunschoten schreef:

Vanuit Karin voelde ik dat ze al voorafgaand aan de kraamweek met mij ‘bezig’ was, ik kreeg fijne tips voor inkopen van baby spullen en ze hielp me met de details van het bevalplan. Ook het koken vanuit het 40-dagen principe sloot aan bij mijn wensen! Kortom een fijne alomvattende zorg, zelfs het bevalbad opruimen was geen probleem.

Gabrielle, Scherpenzeel schreef:

Ik heb veel gehad aan de draagconsulten van Karin. Het is leerzaam en Karin is erg geduldig. Ook is ze snel en altijd bereikbaar voor eventuele vragen. Ook erg fijn dat je bij haar een draagzak of draagdoek kan huren. Wij hadden bij onze eerste zoon een Ergobaby draagzak maar hier kregen wij last van onze lichamen van. Met de consulten van Karin hebben we meer kennis en hebben we uiteindelijk een andere fijnere draagzak gekocht en dragen we met plezier onze tweede zoon. 

Savannah, Leersum schreef:

Vanochtend een super fijn draagconsult gehad van mijn lieve oud collega Karin. Onze kleine man heeft de laatste tijd wat moeite met in slaap vallen maat was in de draagzak met een minuut vertrokken! Wat n een uitkomst en super fijn om tips te krijgen over hoe je ergonomisch kunt dragen. 

Iulia, Almere schreef:

Very hulpful with our firstborn, thank you for all the information you shared in her first days with us and the availability for additional questions after that. 

Margriet, Bilthoven schreef:

Karin voelt goed aan wat er moet gebeuren in huis en in het gezin en pakt dat op wat nodig is. Ik gaf aan het ook erg prettig te vinden als ze zelf initiatief nam. Daarnaast was er ook elke dag ruimte om even samen te kijken wat er die voor mij prioriteit had, maar ook hoe ik me die dag voelde, zowel lichamelijk als mentaal. Karin heeft veel fijne warme maaltijden gemaakt, was een positieve en energieke aanwezigheid waar ik mijn verhaal kwijt kon en kon goed overweg met onze peuter, die normaal niet zo van de ‘vreemden’ is, maar Karin na twee dagen al met open armen tegemoet kwam rennen in de gang. Het meest prettig vond ik het feit dat ik qua persoonlijke visie op natuurlijk ouderschap (samen slapen, tandemvoeden, voeden op verzoek, draagdoek, wasbare luiers) en het daarmee soms afwijken van kraamprotocollen me volledig gerespecteerd voelde in onze keuzes en niet het gevoel heb gehad me te moeten uitleggen of verdedigen. Karin is ook op dit gebied goed op de hoogte van veiligheid en kan op die manier dus verantwoord buiten de kaders meedenken. Mede dankzij Karin hebben we een heel zachte start gehad als gezin van vier.

 

Jeske, Amersfoort  schreef: 

Karin is bij ons geweest gedurende de kraamweek. Daarnaast was ze ook al bij onze thuisbevalling in bad. Haar ondersteuning tijdens de bevalling was onmisbaar, van foto's maken tot koude washandjes en ondersteuning toen de baby net was geboren. Gedurende de eerste uren na de bevalling en de kraamweek zorgde ze ervoor dat we bleven eten en drinken, maar wat natuurlijk nog belangrijker is is dat ze ons heel veel heeft geleerd over het zorgen voor ons eerste kindje. Met name de darmkrampjes-houding die we van haar leerden is favoriet! Ook heeft ze ons een draagconsult gegeven, wat heel leerzaam was. Maar het allermooiste en waardevolste wat ze ons heeft gegeven is de mentale support: ze besprak met ons de bevalling, maar ook al onze zorgen en angsten en indrukken konden we bij haar kwijt. Die support was absoluut onmisbaar. Ik kan haar iedereen aanbevelen. Met haar grote expertise en fijne persoonlijkheid en adviezen (nooit dwingend, altijd ruimte gevend aan de nieuwe ouders) hebben we een goede kraamweek gehad.

Annelotte, Amersfoort  schreef: 

Met Karin als kraamverzorgende had ik een fantastisch fijne kraamtijd. Zij heeft ons laten ervaren hoe een kraamweek mag zijn. Wij zijn heel dankbaar dat we haar zorg mochten ontvangen. Karin dacht met ons mee, startte de dag op met overleg over de planning en maakte zelfs ook een lange termijn planning voor de rest van de maand. Extra zorg voor de kraamvrouw met heerlijke passende maaltijden. Wat een geluk! 

Daarnaast zorgde ze ook voor onze peuter. Hij heeft altijd wat tijd nodig om te wennen bij iemand maar Karin liet zien dat ze hem echt zag en er voor hem was. Binnen no-time waren het maatjes en kon ze hem overal mee helpen en vermaken. Karin is ook heel flexibel, bijvoorbeeld in haar werktijden, die heeft ze zelfs waar mogelijk aangepast op de werktijden van mijn man. Wat een uitkomst! Karin is kundig en heeft veel ervaring, zo had ze direct door dat onze dochter een te strak tongriempje had. Ze verwees ons naar een hele fijne lactatiekundige die met waardevolle tips kwam. Samen met het tijdig laten verhelpen van het tongriempje verliep hierdoor de borstvoeding een stuk prettiger. 

  

Bedankt lieve Karin voor deze prachtige, professionele en liefdevolle ervaring.

 

Edit, Almere schreef: 

She is so kind and caring, lovely person to be around. I would only recommend her to everybody. She is really helping you out in the house and with the baby. We got a beautiful kraam week thanks to her. 

 

Stephanie, Amersfoort schreef: 

Ik heb je persoonlijkheid als positief ervaren, daarnaast je kundigheid en heldere en duidelijke uitleg. Dankzij jou kan ik nu ergonomisch dragen met mijn zoon.