Begeleiding

Het belang

Naast mijn werk als kraamverzorgende wil ik graag een stuk begeleiding aanbieden in de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de kraamweek. 

 

Tijdens mijn eigen zwangerschap merkte ik hoeveel dingen er op mij af kwamen, hoeveel keuzes je moet maken als aanstaande ouder. Alleen al waar je kan/mag bevallen, of je pijnbestrijding wil of niet en welke spullen je moet kopen voor je aanstaande kindje. Maar ook de onzekerheid; ga ik het allemaal wel goed doen? Wil ik wel thuis bevallen of toch in het ziekenhuis? Of heb ik wel genoeg spullen en is alles op orde? Als je het aan vriendinnen vraagt, hoor je dat iedereen deze onzekerheden gehad heeft.

 

 


Of als je eerste bevalling niet gegaan is zoals je had gewenst en je nu angstig bent (of een helpende hand wilt?) voor deze aanstaande bevalling of een miskraam hebt gehad en je hierover wil praten. Kortom alles kan aan bod komen.

Wat bied ik

Naast het kennismakingsgesprek voor de kraamzorg is er ook ruimte om te kijken of ik je kan begeleiden met de bevalling en kraamweek. Mocht je dit willen dan kijken we naar je behoefte. Dit kan zijn focus op je bevalling(angst) of op je zwangerschap maar ook je eventuele partner kan wensen aangeven. 

Ik bied een luisterend oor, mijn kennis en eigen ervaring. Ik luister zonder oordeel naar je verhaal en we gaan dieper in op de emoties die hierbij komen kijken. Maar ook de praktische kant zoals: heb je echt een commode nodig of dat leuke hippe babynestje? Of, mijn vriendinnen vertellen dat ik een kolf moet aanschaffen als ik borstvoeding moet geven, is dat zo? 

 

We bereiden de bevalling voor met een bevalplan zodat ik precies weet wat je verwachtingen zijn. Ook vertel ik je over de bevalhoudingen, fases van bevalling en indien nodig kan ik een bevalcursus aanbevelen. 

 

Mocht er meer hulp nodig zijn dan kan ik dat bieden met kennis van de sociale kaart en zal ik je doorverwijzen.

Wat doe ik niet

Ik ben geen therapeut of doula, maar ben je op zoek naar een doula kijk dan even bij het kopje samenwerking.